Boomverzorging

Nieuwe aanplant

De aanplant van jonge bomen is pas geslaagd wanneer blijkt dat de bomen zich tot volledig wasdom hebben kunnen ontwikkelen. Het gaat hierbij om een diepte-investering. Dat maakt zorgvuldig werken en het kiezen van de meest geschikte producten van groot belang. Holland Soilbionomics helpt graag met het beoordelen en verbeteren van de groeiplaats op basis van onze expertise over het bodemleven.

Bestaande groeiplaats

Heeft een bestaande groeiplaats verbetering nodig? Holland Soilbionomics is graag van dienst. Met het beoordelen van de situatie en zoeken naar de oorzaak van de zwakke punten in de groeiplaats. Na opheffing van storende factoren kan het bodemvoedselweb gestimuleerd worden. Hiervoor heeft Holland Soilbionomics verschillende producten beschikbaar. Het fysieke aspect van een groeiplaats is van groot belang, maar het zijn de micro-organismen in de bodem die een boom vitaliteit, gezondheid en groeikracht geven.

Kennis van het bodemvoedselweb

Onze adviezen steunen op de jarenlange ervaring met het analyseren van bodemmonsters met de microscoop. Hierdoor kunnen wij bepalen of het bodemleven op een groeiplaats sterk en stabiel is of juist onvoldoende geschikt om een boom in het functioneren te steunen. Hetzelfde geldt voor bodemverbeteraars en biostimulanten: door te kijken welke invloed bodemverbeteraars en biostimulanten hebben op het bodemleven weten we welke producten in de verschillende situaties het meest geschikt zijn om verbeteringen aan te brengen.

Bodemanalyses

Naast het toepassen onze eigen ruime laboratorium-ervaring maken we graag gebruik van bodemanalyses door derden. Het is steeds ons streven een zo goed mogelijk beeld van de situatie te vormen op basis van meetbare feiten en objectieve gegevens. Is de situatie goed beoordeeld, dan is de oplossing meestal snel gevonden.

Vitaliteitsverbetering

Het stimuleren van de vitaliteit van een groeiende boom is een specialiteit van Holland Soilbionomics. De eerste ervaringen deden we daarbij op in de fruitboomgaard. Een boost in de vitaliteit van een boom kan problemen voorkomen en beginnende problemen verhelpen. Onze vitaliteitsbehandeling voorziet de boom van nutriƫnten, van groeibevorderende stoffen en van een beschermend leger van micro-organismen op de bladeren. De behandeling stimuleert de vitaliteit van de gehele boom en versterkt de verbinding van de boom met het bodemvoedselweb.

Holland Soilbionomics kan op verschillende manieren boomverzorgers van dienst zijn:

Bij aanplant van jonge bomen:

                Beoordelen van groeiplaats met advies voor verbeteringen

                Beoordelen van boomgrond en boomzand met advies voor verbetering

                Beoordelen van bodemvoedselweb na aanplant

                Leveren van bodemverbeteraars en kennis over het toepassen daarvan

                Leveren van natuurlijke beworteling stimulanten en mycorrhiza sporen

Bij groeiplaatsverbetering:

                Beoordelen van groeiplaats met advies voor verbeteringen

                Beoordelen bodemvoedselweb en beschikbaarheid van nutriĆ«nten voor de boom

                Beoordelen van mycorrhisatie van de boomwortels

                Leveren van bodemverbeteraars en kennis over het toepassen daarvan

                Leveren van natuurlijke beworteling stimulanten en mycorrhiza sporen

Vitaliteit stimuleren:

Leveren van vloeibare bladbemester met actieve micro-organismen en bio-actieve stoffen voor een vitaliteitsboost die tot in de wortelpunten reikt.

Bent u nieuwsgierig geworden? We beantwoorden uw vragen graag. Bel ons of schrijf een e-mail bericht. Tel.: 0616898113 E-mail: info@hollandsoilbionomics.nl