Kennis en ervaring

Eind jaren negentig van de vorige eeuw werd het begrip “bodemvoedselweb” in Nederland geïntroduceerd door Compara B.V. Het was mijn taak te zorgen dat er een bodemvoedselwebanalyse beschikbaar kwam in Nederland.
Op het lab van Dr. Elaine Ingham in Corvallis USA werd ik op de hoogte gebracht van de benodigde vaardigheden. Preparaten maken voor het bekijken van de bodemmonsters onder de microscoop. De micro-organismen herkennen en tellen. De gegevens omzetten in een verslag. Het verslag voorzien van uitleg. De klant te woord staan als die belde voor meer uitleg. En als ik zelf vragen had, kon ik direct bij Dr. Ingham terecht voor een uitgebreid en verhelderend antwoord. In de loop der jaren analyseerde ik duizenden bodemmonsters en besprak de uitslagen met telers en of betrokken adviseurs.

Telers en adviseurs probeerden veel middelen en methoden uit en lieten dat met een bodemvoedselwebanalyse beoordelen. Zodoende leerde ik ook veel over wat wel en niet goed werkt om het bodemvoedselweb te versterken. Mijn adviezen zijn dus gebaseerd op jarenlang observeren van het werk van een grote groep telers en adviseurs.

Ik ga graag uitdagingen aan om moeilijke problemen eenvoudig en kosteneffectief op te lossen.

Momenteel worden bodemvoedselwebanalyses in Nederland uitgevoerd door Tanja Dekker. E-mail: Tanja.Dekker@xs4all.nl, telefoon: (+31) 06 – 538 33 454

Neem contact op en we kijken hoe je meer voordeel kunt hebben van het bodemvoedselweb op jouw bedrijf.

Maak een afspraak.
Bel of schrijf: 0616898113 of info@hollandsoilbionomics.nl