Boomverzorging

Jonge Bomen Aanplanten

Het succesvol planten van jonge bomen wordt bepaald wanneer ze volledig tot wasdom komen. Dit is een diepte-investering die nauwkeurigheid en de keuze van de juiste producten vereist. Holland Soilbionomics biedt deskundige ondersteuning bij het evalueren en verbeteren van de groeiplaats om de beste omstandigheden voor het bodemleven te garanderen.

Verbetering Bestaande Groeiplaatsen

Heeft een bestaande groeiplaats verbetering nodig? Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen van de situatie en het identificeren van de zwakke punten. Door storende factoren weg te nemen, kunnen we het bodemvoedselweb activeren met een reeks van onze producten. Belangrijk is dat de micro-organismen in de bodem de boom voorzien van vitaliteit, gezondheid en groeikracht.

Kennis van het Bodemvoedselweb

Onze adviezen zijn gebaseerd op jarenlange ervaring met het analyseren van bodemmonsters onder de microscoop. Dit stelt ons in staat om de gezondheid van het bodemleven te beoordelen en de meest effectieve bodemverbeteraars en biostimulanten te selecteren voor elke specifieke situatie.

Bodemanalyses

We benutten zowel onze eigen laboratoriumervaring als analyses van derden om een gedetailleerd en objectief beeld van de bodemcondities te krijgen. Goede beoordeling leidt vaak snel tot effectieve oplossingen.

Vitaliteitsverbetering

Het stimuleren van de vitaliteit van bomen is onze specialiteit, oorspronkelijk ontwikkeld in de fruitboomgaard. Onze vitaliteitsbehandelingen versterken het bodemvoedselweb rond de boomwortels, wat de boom helpt om via verbeterde fotosynthese het bodemleven te voeden. Dit stimuleert een gezond uitwisselingssysteem tussen de boom en het bodemvoedselweb, waardoor een groeibevorderend en ziekteremmend ecosysteem ontstaat.

Succesverhaal

Een opmerkelijk voorbeeld is een grote rode beuk in Groenekan, die door een reuzenzwam was aangetast. Volgens experts leidt een dergelijke aantasting meestal tot de dood van de boom. Echter, door twee van onze vitaliteitsbehandelingen, die de samenwerking tussen de boom en het bodemvoedselweb herstelden, heeft de beuk zich kunnen herpakken en de zwam overwonnen.

Holland Soilbionomics kan op verschillende manieren boomverzorgers van dienst zijn:

Bij aanplant van jonge bomen:

                Beoordelen van groeiplaats met advies voor verbeteringen

                Beoordelen van boomgrond en boomzand met advies voor verbetering

                Beoordelen van bodemvoedselweb na aanplant

                Leveren van bodemverbeteraars en kennis over het toepassen daarvan

                Leveren van mycorrhiza sporen en natuurlijke stimulanten van beworteling

Bij groeiplaatsverbetering:

                Beoordelen van groeiplaats met advies voor verbeteringen

                Beoordelen bodemvoedselweb en beschikbaarheid van nutriĆ«nten voor de boom

                Beoordelen van mycorrhisatie van de boomwortels

                Leveren van bodemverbeteraars en kennis over het toepassen daarvan

                Leveren van natuurlijke beworteling stimulanten en mycorrhiza sporen

Vitaliteit stimuleren:

Leveren van vloeibare bladbemester met actieve micro-organismen en bio-actieve stoffen voor een vitaliteitsboost die tot in de wortelpunten doorwerkt.

Bent u nieuwsgierig geworden? We beantwoorden uw vragen graag. Bel ons of schrijf een e-mail bericht. Tel.: 0616898113 E-mail: info@hollandsoilbionomics.nl